sobota 28. februára 2015

Huňatý veniec.

Tento zaujímavý veniec je vyrobený z drevenej slamy. Páčilo sa mi niečo také vzdušné a strapaté. Výroba mi trvala trochu dlhšie, lebo som si musela najprv urobiť korpus z brezy, potom poviazať slamu a aj vajíčka som vyrábala sama. Základ je polystyrénový a povrch zo špagátov, gombíkov a guličiek. Dokonca som si vyskúšala sama vyrobiť motýľa z gorálok. Chcela som na veniec pridať niečo kontrastnej farby a hlavne jarnej, takže preto tá zelená, a samozrejme hnedá, aby korešpondovala s farbou venca. Veniec má priemer 40 cm, takže je pomerne veľký.




streda 25. februára 2015

Naturálny a veľkonočný.....

Keď má človek chuť,tak tvorenie ide ľahko.Mám rada, keď sa nemusím obmedzovať a môžem si voľne tvoriť, tak ako sa mi zachce. Nerada kopírujem a rada si tvorím v takom mojom štýle, naturálnom a nie veľmi farebnom. Zbožňujem farby zeme a prírodné materiály. Preto aj tento aranžmánik vznikol celkom spontánne. Vajíčka som si vyrobila tiež sama a trochu som experimentovala s hnedými guličkami, ale výsledný efekt stál zato. Aranžmánik sa dlho doma nezohrial, hneď som ho podarovala mojej milej kolegyni.


štvrtok 19. februára 2015

Zajko BUNNY.

Náš prvý tohoročný veľkonočný prírastok do rodiny je tento asi 30 cm vysoký zajo. Našla som si trochu času a odreagovala sa tvorivým dňom. Vonku je nádherne a ja mám veľkú chuť tvoriť. Myslím, že mu ešte vyrobím parťáka. Mojej trojročnej dcére sa veľmi  páči, aj keď nemá zrovna tradičný tvar a nežiari farbami.

piatok 13. februára 2015

Valentínska....

Zajtrajší sviatok by nemal byť len o dvojiciach, ale aj o prejave úcty k druhým. Počas celého roka by sme mali byť milí a vážiť si druhých s ktorými sme denno-denne v kontakte. Každý si zaslúži našu pozornosť. Myslím si, že každý je toho hoden i keď k nám nebýva stále najmilší. Mali by sme dokázať odpúšťať takéto momenty, pretože všetci dobre vieme, že je milión okolností, ktoré nás občas nútia správať sa nepekným spôsobom. Hovoriac o prejave lásky v rôznych smeroch, cítila som vnútornú potrebu trochu potešiť mojich kolegov a obdarovať ich na Valentína nejakou drobnosťou odo mňa.Vyrobila som rôzne srdiečka, také v mojom naturálnom štýle, aby im robili radosť počas celého roka. Niektoré z nich už dobre poznáte. Aj Vám prajem  aby Vás v živote stretávali len samé úžasné veci.  




 

pondelok 9. februára 2015

Jarný závan.

Aj keď vonku husto sneží a ja sa nechcem zbaviť vianočno-zimnej výzdoby, trochu sa pripravujem na svieže jarné obdobie. Tieto farby vo mne evokujú sviežosť a jemnosť zároveň. Tak som sa trochu pohrala cez víkend a snažila sa nahromadiť čo najviac pozitívnych myšlienok na nasledujúci pracovný týždeň. Všetkým prajem úspešný týždeň a nech sa vám do cesty pripletajú len milí ľudia.