piatok 24. októbra 2014

Prírodné inšpirácie.

Moje tvorivé dni pokračujú a hlavne sa mi nechce stále upratovať môj pracovný neporiadok, tak keď už mám kuchyňu na komplet preplnenú všelijakými drobnosťami a materiálom, pokračujem vo vyrábaní. Ešte stále sa venujem téme jeseň, no pomaličky začínam s Vianočnou kolekciou. Ako som spomínala mám množstvo nápadov a baví ma to všetko vyskúšať a vidieť konečný efekt zrealizovaného nápadu. Hrá mi pri tom príjemná hudba, pochutnávam si na zelenom čajíku a svet sa mi taký krásny zdá. Spravte si aj vy príjemnú atmosféru a robte to čo Vás baví a napĺňa. Prajem Vám to zo srdca.  
Stromčeky z kôry na napatinovanom drevenom stojane.






Vianočný obrázok z kôry a jutového lana. 






Hlinený kvetináč obalený do jutového lana.

Srdiečko som vyrobila z bukvíc.

štvrtok 23. októbra 2014

Naturálna dekorácia.

Zase jeden naturálny nápadík, ktorý som sa dlhšie snažila zrealizovať, len nebolo kedy. Určite to poznáte všetci, niet času :-D. Mám ešte veľké množstvo nápadov, ide mi z nich explodovať hlava a najradšej by som ich naraz všetky zrealizovala, no všetko chce svoj čas. Tento naturálny stojan slúži ako dekorácia na balkón či terasu, alebo priedomie. Výhodou je, že si môžete výzdobu meniť podľa aktuálneho ročného obdobia.
Môj pracovný neporiadok





Srdiečko je zo suchých šípok 

pondelok 20. októbra 2014

Dušičkové tvoreníčko.


Pomaličky ale isto sa blíži dušičkový čas. S láskou budeme spomínať na blízkych, ktorí tu už nie sú. Dnes som sa začala pripravovať aj ja, a tu sú moje kreácie. 


piatok 17. októbra 2014

Pokus o shabby chic srdiečko.

Nedalo mi nevyskúšať aj tento štýl, priznám sa dosť náročný časovo, ale som celkom spokojná s mojou prvotinkou. Toto srdiečko som vyrobila pre moju kamarátku Mišku, samozrejme, že som sa celkom oddala svojej fantázii, takže to nie je žiadna kópia. Ak mi to čas dovolí, pokúsim sa zopakovať niečo v tomto štýle. 

                                                               Život bez priateľov je ako lúka bez kvetov.






O ANJELOCH

Väčšina z nás sa obklopuje Anjelmi, či už z duchovného hľadiska, alebo len tak pre potešenie z pekného dekoračného predmetu. Inšpiráciu pre mojich Anjelov som získala v jednom Českom časopise a lákalo ma to vyskúšať už len pre ten iný použitý materiál, s ktorým som predtým nepracovala. Volá sa gipsan. Keď som vbehla do lekárne, trošku zvláštne sa pozerali na moju nezvyčajnú požiadavku. Gipsan ešte nikdy nepredávali, takže mi ho museli objednať. Bolo to našťastie veľmi rýchlo a pre kľud personálu som im ukázala fotky finálneho produktu. Na výrobu Anjelov potrebujeme drevo,polystyrénovú guľu, klinec, kartón a gipsan. Podľa fotiek veľmi rýchlo prídete na to čo kde použiť, tak prajem príjemné tvorenie. 


                Čo sú to priatelia?  

                                              Anjeli čo sa vzdali svojich krídel aby mohli byť s tebou!







streda 15. októbra 2014

Syrové trubičky.

Ešte sa dnes s vami veľmi rada podelím o jeden fajnový receptík na slané pečivko, ktoré je v našej famílii najobľúbenejšie.A pridám vám k tomu 2 venčeky z mojej dielne-kuchynského stola :-D 







Na cesto potrebujeme:
  • 300g hladkej múky
  • 300g masla
  • 300g strúhaného syra
  • 3 vajcia
  • soľ
Syrový krém:
  • 50g plesňového syra
  • 1 tavený syr v črievku (70g)
  • 50g masla
A ešte 1 vajce na potretie, strúhaný syr, sezam.

Postup: Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, odložíme na 3 hodiny do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5-7mm, nakrájame na 2cm prúžky a natočíme na kovové trubičky. Potrieme vajcom, posypeme syrom, sezamom a pečieme do zlatohneda pri 200°C. Suroviny na krém rozmixujeme, ak je veľmi hustý zriedime mliekom a naplníme ním trubičky. Dobrú chuť.
Jeseň u nás v chodbe.

Neustále si mením výzdobu nášho bytíku, tak vám dovolím trochu nahliadnuť do našej chodby, len tak pre inšpiráciu. Viem, že web je výborným zdrojom inšpirácie a informácií, tak prijmite jednu aj odo mňa.

Všetky knihy zožltnú, ale kniha prírody má každý rok nové, nádherné vydanie.
                                                                                              Hans Christian Andersen